Stop met stoppen

Geplaatst op 22-04-2020

De meeste mensen beginnen vol inspiratie en energie aan iets nieuws, maar wanneer er iets gebeurt waardoor ze ontmoedigd worden of afgeleid geraken, wordt het nieuwe project aan de kant geschoven. Vervolgens maken ze niet af waar ze aan zijn begonnen.

Ook jij bent waarschijnlijk weleens aan iets begonnen dat je niet hebt doorgezet of afgemaakt. Misschien waren het je gitaarlessen, een bepaalde sport of, zoals ik zoveel hoor, je goede voornemens voor een gezonde en fitte levensstijl te creëren. Je begon er aan, probeerde het even en toen verdween het weer uit beeld. Kortom, je begon en je stopte.

Heel vaak wordt stoppen, ten onrechte, gezien als een gebrek aan wilskracht, moed of gedrevenheid. Vaak is dit echter niet het geval! Stoppen is een gewoonte en net zoals andere gewoontes kan je er voor kiezen om deze te vervangen door een andere, een betere gewoonte. In dit geval zou doorzetten een goed alternatief zijn.

HET IS HOOG TIJD OM TE STOPPEN MET STOPPEN!

Maar hoe doe je dat?

Voor je begint aan je nieuwe uitdaging, breng eens klaar en duidelijk in kaart wat er nodig is om dit het resultaat te bereiken. Wanneer je dit genoteerd hebt en je weet wat je moet doen, wees dan even brutaal eerlijk met jezelf en stel je de vraag: “ Ben ik bereid om het nodige werk te doen?”.
Ben je niet bereid om het nodige werk te doen, pas dan je doel aan tot je op een welgemeende JA uitkomt.

Daarnaast wil je een vorm van verantwoording opzoeken. Iemand die je steunt en pusht naar je doel toe. De meest eenvoudige manier om dit te doen is een goede coach zoeken, iemand die je gefocust houdt op je doel en je helpt in de moeilijkere momenten wanneer je wilt opgeven of op zoek bent naar een excuus een easy way out.

Zodra je stopt met stoppen, kom je volledig los uit de jojo-wereld en blijf je in een rechte lijn op weg naar het resultaat. Zelfs al kom je onderweg obstakels tegen en vertraagt de progressie, zorgt een goede coach er voor dat je vooruit blijft gaan en je toch nog bij je bestemming aankomt, zolang je maar volhoudt en doorzet! Op deze manier kan je een werkelijk integer leven leiden en elk doel dat je vooropstelt bereiken.

Benieuwd hoe we dit bij High Performance Coaching doen? 
Ontek het via ons Gratis Kennismakingsgesprek.

 

Deel dit bericht:

Creëer een winnende High Performance omgeving

Iedereen die op zoek is naar succes of buitengewone resultaten heeft de volgende uitspraak van Jim Rohn wel al gehoord: “You are the average of the 5 friends you spend the most time with”.  En hoewel we dit allemaal...

10 Tips om extra kerstkilo's te voorkomen

De kerstperiode staat weer voor de deur! Tijdens deze prachtige tijd van het jaar durven we onze doelstellingen en voedingsgewoontes al wat sneller aan de kant te schuiven. In januari merken we dan echter dat er een aantal kilo&rsqu...

Wout D.

Het HPC programma en coach Kennard zijn een dikke aanrader.

Lees meer

Leen D

Ik heb net het coachingtraject doorlopen en ben meer dan blij met het resultaat.

Lees meer

Miek A.

Voor het programma was ik ook al bezig met gezonde voeding om af te vallen, maar het wilde maar niet lukken.

Lees meer

Pieter S.

Dankzij Kennard zijn opvolging en programma is mijn conditie stevig verbeterd

Lees meer

Vicky C.

Ik heb maar van 1 ding spijt.... dat ik er niet eerder aan begonnen ben... Bedankt !

Lees meer

Sangjoon W.

My experience with HPC was amazing.

Lees meer

Jozef P.

Don't dream for it, work for it. High Performance Coaching will give you all the support you need!

Lees meer