Sta je AAN of UIT?

Geplaatst op 11-11-2020

Een groot verschil tussen High Performers en Low Performers is hoe ze op vakantie gaan. Waar de meeste Low Performers kiezen om volledig uit te schakelen en weg te vluchten van het dagelijkse leven, kiezen High Performers eerder voor bewuste ontspanningsmomenten. Ondanks dat ze vakantie hebben, blijven High Performers wel actief bezig met hun doelen.

Het voordeel van actief te blijven tijdens je vakantie, is dat je bij je terugkomst niet overrompeld wordt met opgestapeld werk of een hoop problemen moet gaan oplossen. Door beperkt aanwezig te blijven, heb je alles in goede banen kunnen leiden en verspil je geen tonnen energie wanneer je terug op het werk aankomt. Aangezien je job op deze manier aangenaam blijft, zal je bovendien ook niet snel de nood voelen om te ontsnappen aan het werk.

Dit brengt ons bij een belangrijk tweede punt; waarom doe je wat je doet?

Indien wat je doet werkelijk belangrijk is voor jou, wil je hier niet van wegstappen of ontsnappen. Het voelt niet aan als een sleur of een verplichting, maar je bent er met veel plezier en toewijding mee bezig. De beste vergelijking hier zijn topsporters. Wanneer hun seizoen is afgelopen gaan ze niet 3 maanden op de bank liggen netflix kijken. Nee, hoewel er geen wedstrijden gepland staan, gaan ze op zoek naar manieren om hun prestaties na de zomerstop te verbeteren. Zo gaan ze meer aandacht geven aan hun voeding en strength & conditioning workouts. Natuurlijk profiteren ze ook van hun verdiende rust, maar over het algemeen zorgen ze er voor dat ze deze opvullen met activiteiten die bijdragen aan het groter geheel.

Tot slot, kunnen we beroep doen op de eerste wet van Newton. Deze zegt namelijk: Een lichaam in rust, wilt in rust blijven. En een lichaam in beweging, wilt in beweging blijven. Net zoals in de fysieke realiteit, werkt ons handelen en denken op exact dezelfde manier. Waarschijnlijk heb je zelf al gemerkt dat beginnen vaak het zwaarte stuk van een opdracht of taak is. Zodra je bezig bent, komen de volgende acties vanzelf. Dit komt omdat er momentum is opgebouwd die de acties gaande houden. Het zal je dan ook niet verbazen dat wanneer we dit momentum gaande blijven houden, je veel minder energie nodig hebt dan wanneer je telkens tot een volledige stop komt en terug van nul moet beginnen.

Met deze kennis op zak, wil ik je verzoeken om eens brutaal eerlijk te kijken hoe jij normaal gezien op vakantie gaat. Schakel je volledig uit of ben je toch nog actief?

Maar het belangrijkste is, welke aanpassingen ga je maken om je energie, productiviteit en vitaliteit het hele jaar door hoog te houden? 

Merk je dat je hulp kan gebruiken om hier effectiever in te handelen? 
Neem volledig vrijblijvend contact op via een gratis kennismakingsgesprek. 

Deel dit bericht:

Creëer een winnende High Performance omgeving

Iedereen die op zoek is naar succes of buitengewone resultaten heeft de volgende uitspraak van Jim Rohn wel al gehoord: “You are the average of the 5 friends you spend the most time with”.  En hoewel we dit allemaal...

10 Tips om extra kerstkilo's te voorkomen

De kerstperiode staat weer voor de deur! Tijdens deze prachtige tijd van het jaar durven we onze doelstellingen en voedingsgewoontes al wat sneller aan de kant te schuiven. In januari merken we dan echter dat er een aantal kilo&rsqu...

Wout D.

Het HPC programma en coach Kennard zijn een dikke aanrader.

Lees meer

Leen D

Ik heb net het coachingtraject doorlopen en ben meer dan blij met het resultaat.

Lees meer

Miek A.

Voor het programma was ik ook al bezig met gezonde voeding om af te vallen, maar het wilde maar niet lukken.

Lees meer

Pieter S.

Dankzij Kennard zijn opvolging en programma is mijn conditie stevig verbeterd

Lees meer

Vicky C.

Ik heb maar van 1 ding spijt.... dat ik er niet eerder aan begonnen ben... Bedankt !

Lees meer

Sangjoon W.

My experience with HPC was amazing.

Lees meer

Jozef P.

Don't dream for it, work for it. High Performance Coaching will give you all the support you need!

Lees meer