ONTHULD! 6 eigenschappen die alle High Performers gemeen hebben.

Geplaatst op 25-11-2020

Voor we ingaan op de eigenschappen van High Performers, is het belangrijk wat we eerst definiëren wat High Performance precies is. Wanneer we naar het woordenboek kijken, krijgen we definities zoals: ‘efficiënt en krachtig’ of ‘de mogelijkheid om snel en met een hoge standaard te handelen’. Maar in mijn ogen zijn dat slechts zeer oppervlakkige kenmerken van High Performance.

De meest volledige definitie komt van een van mij collega’s, Brendon Burchard. Hij stelt: “High Performance is langdurig en consistent bovengemiddelde resultaten en prestaties neerzetten.” Wat deze definitie zo waardevol maakt, is dat we er 3 cruciale delen kunnen uithalen en dat iedereen een High Performer kan worden.

“Ja, maar hoe dan?”, hoor ik je al vragen.

Door actief aan de slag te gaan met deze 6 eigenschappen: 

1) High Performers zijn resultaat gedreven

Bij elke actie die ze doen, weten High Performers precies welk resultaat ze nastreven. Ze laten zich niet afleiden door dingen die niet bijdragen aan hun vooropgestelde doel en baseren ze hun acties op feiten in plaats van omstandigheden en emoties.

2) High Performers reflecteren op regelmatige basis

Om 100% zeker te zijn dat ze het beoogde resultaat behalen, plannen ze op regelmatige momenten evaluatie en reflectie momenten in. Deze strategische sessies gebruiken ze om kijken of ze al dan niet nog op koers zitten. Een voorbeeld over hoe dit er kan uitzien, kun je in een van mijn andere blogposts lezen: https://www.linkedin.com/pulse/zit-je-op-koers-kennard-van-messem/

3) High Performers nemen extreme verantwoordelijkheid

Wanneer ze merken dat ze niet meer op koers zitten, nemen ze volledige verantwoordelijkheid voor de situatie. Zij beseffen als geen ander dat enkel zij verantwoordelijk zijn voor hun prestaties en resultaten. Bijgevolg zullen ze nooit de schuld schuiven op een werknemer, leverancier, crisis of eender welke andere extra factor. Ze kijken op welke manier zij hebben bijgedragen aan deze situatie en hoe ze dit kunnen oplossen.

4) High Performers zijn brutaal eerlijk

Ze beseffen dat wanneer ze hun woord geen eer aan doen, ze hierdoor alleen maar kleiner en zwakker worden. Bijgevolg zijn ze uiterst punctueel en integer tot op het bot. Niet alleen met afspraken naar anderen, maar ook met zichzelf.

De bekende quote van Tony Montana uit de film Scarface is dan ook een perfecte beschrijving van High Performers: “All I have in this world is my balls and my word, and I don’t break them for no one.”

Je hebt namelijk een groot aandeel moed nodig om brutaal eerlijk te kijken naar je eigen leven of onderneming en hier de nodige veranderingen in te maken.

5) High Performers maken consistent groeikeuzes

High Performers weten dat op regelmatige basis groeikeuzes maken, het leven vooruit drijft. Hoewel deze keuzes niet altijd gemakkelijk zijn om te maken of niet altijd even prettig zullen aanvoelen, creëren ze zo op termijn wel een comfortabel leven.

Het omgekeerde is echter ook waar. Wanneer iemand constant comfortkeuzes maakt, zal dat tijdelijk heel aangenaam en leuk aanvoelen. Maar al snel zal hij merken dat na verloop van tijd hij een enorm moeilijk leven, met een hoop problemen voor zichzelf heeft gecreëerd.

6) High Performers maken een prioriteit van hun gezondheid en vitaliteit

Ze weten dat een fit en krachtig lichaam cruciaal is als het gaat om persoonlijk en zakelijk succes. Als je fit bent, energie hebt en gezond door het leven kan, zie je direct de impact hiervan doorvloeien in jouw leven. Zo is het bewezen dat fitte ondernemers tot 67% productiever zijn dan hun sedentaire collega’s. Niet alleen hebben ze meer energie en kunnen ze beter omgaan met stress, maar zijn ze ook beter in focus te bewaren. Het zijn deze 3 voordelen die op hun beurt leiden tot een enorme stijging in effectiviteit en dus ook productiviteit.

Zoals je ziet zijn er geen speciale vaardigheden nodig om een High Performer te worden! 
Met deze lijst heb je een mooi overzicht waarmee je vandaag nog aan de slag kan gaan om jouw eerste stappen richting High Performance te zetten.

Merk je dat je toch wat hulp kunt gebruiken? Neem contact op via het contactformulier. 

Deel dit bericht:

Creëer een winnende High Performance omgeving

Iedereen die op zoek is naar succes of buitengewone resultaten heeft de volgende uitspraak van Jim Rohn wel al gehoord: “You are the average of the 5 friends you spend the most time with”.  En hoewel we dit allemaal...

10 Tips om extra kerstkilo's te voorkomen

De kerstperiode staat weer voor de deur! Tijdens deze prachtige tijd van het jaar durven we onze doelstellingen en voedingsgewoontes al wat sneller aan de kant te schuiven. In januari merken we dan echter dat er een aantal kilo&rsqu...

Wout D.

Het HPC programma en coach Kennard zijn een dikke aanrader.

Lees meer

Leen D

Ik heb net het coachingtraject doorlopen en ben meer dan blij met het resultaat.

Lees meer

Miek A.

Voor het programma was ik ook al bezig met gezonde voeding om af te vallen, maar het wilde maar niet lukken.

Lees meer

Pieter S.

Dankzij Kennard zijn opvolging en programma is mijn conditie stevig verbeterd

Lees meer

Vicky C.

Ik heb maar van 1 ding spijt.... dat ik er niet eerder aan begonnen ben... Bedankt !

Lees meer

Sangjoon W.

My experience with HPC was amazing.

Lees meer

Jozef P.

Don't dream for it, work for it. High Performance Coaching will give you all the support you need!

Lees meer