Groei VS Comfort

Geplaatst op 10-11-2020

Laten we meteen met de deur in huis vallen. In dit leven heb je twee opties:

ofwel kies je bewust voor groei en expansie ofwel kies je voor krimpen en contractie.

Het beste voorbeeld dat ik kan geven, is trainen. Om je spieren te laten groeien, moet je bewust en intentioneel trainen. De oefeningen voelen meestal ongemakkelijk aan, maar zorgen wel voor mooie resultaten. Wanneer je echter stopt met trainen, zal je zien dat je snel minder massa hebt in je spieren. Het comfort van op de zetel te blijven zitten, zorgt voor het afsterven van de aangewonnen massa.

Op regelmatige basis groeikeuzes maken, drijft je leven vooruit. Hoewel deze keuzes niet altijd gemakkelijk zijn om te maken of niet altijd even prettig zullen aanvoelen, creëer je zo op termijn wel een comfortabel leven.

Het omgekeerde is echter ook waar. Wanneer jij constant comfortkeuzes maakt, zal dat tijdelijk heel aangenaam en leuk aanvoelen. Maar je zal merken dat na verloop van tijd je een enorm moeilijk leven, met een hoop problemen voor jezelf, hebt gecreëerd.

Stel dat je wilt afvallen. Je weet nu dat je twee opties hebt: een groeikeuze of een comfortkeuze.

De groeikeuze zou kunnen zijn om aan de slag gaan met een diëtist en een personal trainer inschakelen zodat je effectief je doel kan bereiken. De comfortkeuze zou er als volgt kunnen uitzien, een tweedehands hometrainer kopen en deze voor de TV zetten om dagelijks tijdens het bekijken van je favoriete soap rustig rondjes te trappen en als het pauze is, stoppen we natuurlijk ook even om een koekje te halen.

Wat denk jij dat het beste zal werken?

De groeikeuze of de comfortkeuze?

Uiteraard de groeikeuze!

De comfortkeuze zal zelfs meer schade aanrichten dan goed doen. De persoon denkt namelijk dat hij goed bezig is, maar zal geen verschil merken in lichaamsbouw of op de weegschaal. Bijgevolg bouwt er frustratie op en krijgt hij een afkeer van sporten. Want hij denkt dat ze effectief grote stappen aan het nemen is naar haar doel toe. Wij weten echter dat dit een comfortkeuze is, een die enkel dient om de schijn hoog te houden en er zo goed uit te willen zien naar de buitenwereld toe. Deze comfortkeuze brengt, buiten verloren moeite, echter geen resultaat met zich mee.

Conclusie

Kijk eens brutaal eerlijk naar jezelf en waar jij moet kiezen voor groei in plaats van comfort. Dit kan inderdaad zijn op vlak van gezondheid en vitaliteit, maar zoals je weet ‘how you do anything is how you do everything’. Dus kijk meteen ook op zakelijk en persoonlijk vlak.

Misschien moet je iemand ontslaan, maar vertel je jezelf dat de situatie nog wel zal beteren? Of spendeer je wel tijd met je partner, maar ben je de hele tijd op je telefoon bezig en niet echt aanwezig? Geen idee wat het is, maar neem vandaag eens 15 minuten de tijd om hier aandacht aan te geven.

Kun je hulp gebruiken? Aarzel niet om mij te contacteren!

Ik help je met veel plezier verder. 

Deel dit bericht:

Creëer een winnende High Performance omgeving

Iedereen die op zoek is naar succes of buitengewone resultaten heeft de volgende uitspraak van Jim Rohn wel al gehoord: “You are the average of the 5 friends you spend the most time with”.  En hoewel we dit allemaal...

10 Tips om extra kerstkilo's te voorkomen

De kerstperiode staat weer voor de deur! Tijdens deze prachtige tijd van het jaar durven we onze doelstellingen en voedingsgewoontes al wat sneller aan de kant te schuiven. In januari merken we dan echter dat er een aantal kilo&rsqu...

Wout D.

Het HPC programma en coach Kennard zijn een dikke aanrader.

Lees meer

Leen D

Ik heb net het coachingtraject doorlopen en ben meer dan blij met het resultaat.

Lees meer

Miek A.

Voor het programma was ik ook al bezig met gezonde voeding om af te vallen, maar het wilde maar niet lukken.

Lees meer

Pieter S.

Dankzij Kennard zijn opvolging en programma is mijn conditie stevig verbeterd

Lees meer

Vicky C.

Ik heb maar van 1 ding spijt.... dat ik er niet eerder aan begonnen ben... Bedankt !

Lees meer

Sangjoon W.

My experience with HPC was amazing.

Lees meer

Jozef P.

Don't dream for it, work for it. High Performance Coaching will give you all the support you need!

Lees meer